English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Comunicat de presa: CONSILIUL CONCURENTEI SUPUNE DEZBATERII ANGAJAMENTELE FORMULATE DE CARREFOUR IN CONTEXTUL PRELUARII BILLA

07/06/2016 13:39

Consiliul Concurentei lanseaza spre dezbatere publica angajamentele formulate de Carrefour Nederland BV pentru a elimina preocuparile legate de concurenta identificate in contextul achizitiei retelei Billa.

In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca tranzactia poate conduce la consolidarea pozitiei Carrefour pe pia?a comertului cu amanuntul de produse alimentare si nealimentare de consum curent, prin magazine de tip supermarket, hypermarket, magazine de tip discount si alte magazine similare (cum ar fi magazinele de proximitate sau de cartier) din zona geografica Braila. Consiliul Concurentei si-a exprimat ingrijorarile de ordin concurential pe aceasta piata cu privire la reducerea posibilitatilor de alegere ale consumatorilor.

Angajamentele propuse de Carrefour constau in cesionarea a trei supermarketuri active pe piata din Braila, respectiv doua magazine Carrefour Market si un magazin Billa. De asemenea, Carrefour s-a angajat sa nu se implice in activitatile cesionate decat dupa trecerea unei perioade semnificative de 10 ani.

Continutul angajamentelor formulate de Carrefour sunt publicate pe pagina de internet a autorit?tii de concurenta, la adresa: http://www.consiliulconcurentei.ro.

Dupa analiza observatiilor formulate de catre terti, Consiliul Concurentei poate solicita partilor modificarea propunerilor si poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor. Autoritatea de concurenta va verifica indeplinirea angajamentelor de catre Carrefour.

Consiliul Concurentei invita persoanele fizice sau juridice interesate sa trimita observatii cu privire la angajamentele propuse de catre Carrefour pâna la data de 17 iunie 2016, prin fax la nr. 021.405.45.10, prin e-mail la adresa bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro sau prin posta la urmatoarea adresa: Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr. 1, corp D1, sector 1, Bucuresti, cod postal 013701, Oficiul Postal nr. 33.

 


Toate actualitatile