English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Comunicat de presa: CONSILIUL CONCURENTEI A APROBAT CUMPARATORUL MAGAZINELOR CARREFOUR MARKET DIN BRAILA

11/01/2017 13:25

Consiliul Concurentei a aprobat tranzactia prin care Zanfir SNC Focsani a cumparat doua magazine Carrefour Market.

Vânzarea celor doua magazine reprezinta una din conditiile asumate de Carrefour pentru ca achizitia magazinelor Billa sa fie autorizata de catre Consiliul Concurentei.

În 2016, analizând operatiunea prin care Carrefour Nederland BV a preluat magazinele Billa, Consiliul Concurentei a constatat ca în zona geografica Braila tranzactia putea conduce la consolidarea pozitiei pe piata a Carrefour, cu posibile efecte negative la nivelul consumatorilor. 

Ca urmare, tranzactia a fost autorizata cu conditia respectarii unor angajamente asumate voluntar de catre Carrefour, respectiv cesionarea a trei supermarketuri active pe piata din Braila, doua magazine Carrefour Market si un magazin Billa.

În luna decembrie a anului 2016, Consiliul Concurentei a aprobat cumparatorul celor doua magazine Carrefour Market, respectiv Zanfir SNC Focsani.

Zanfir SNC este o companie independenta de vânzator, aceasta detine know-how-ul si experienta necesare functionarii în conditii competitive a magazinelor achizitionate, precum si resursele financiare necesare pentru a mentine si dezvolta activitatile cesionate.

Mai mult, tranzactia conduce la aparitia unui nou concurent pe piata relevanta de retail preponderent alimentar din Braila, Zanfir nefiind prezenta în aceasta zona geografica pâna la acest moment.

Zanfir activeaza pe piata comertului cu amanuntul cu produse alimentare din anul 2002 si opereaza, în prezent, 8 magazine de tip supermarket în zona Focsani si localitatile limitrofe.

 


Toate actualitatile