English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Bulgaria: la sucurile de fructe Carrefour pariaza pe FSC

04/06/2013 14:35

Doua articole in ambalare certificata FSC, provenite din sortimentatia internationala, au fost listate de Carrefour in magazinele sale din Bulgaria. Initiativa apartine companiei Marinopoulos Grecia, titulara francizei Carrefour pentru Cipru si tarile din zona Balcani.

Este vorba de doua retete de sucuri de fructe - mere si multifruct - produse in Franta in ambalaj Tetra Pak de 1l, certificat FSC.

 

In Romania Carrefour detine in cadrul categoriei soft drinks doua articole in ambalaj certificat FSC. Este vorba despre doua bauturi pe baza de fructe destinate copiilor. Articolele au fost preluate din sortimentatia internationala si sunt ambalate in Tetra Pak de 200ml.

 

De ce este importanta certificarea FSC?

Forest Stewardship Council (FSC) este un ONG international, creat in 1993, care elaboreaza standarde si acorda certificate privind exploatarea responsabila a padurilor. Produsele certificate FSC au garantia ca provin din paduri a caror exploatare respecta valorile sociale, economice si de mediu specifice dezvoltarii durabile.

Eticheta FSC asigura consumatorii ca produsele cumparate au fost obtinute protejandu-se padurile si fauna salbatica, respectand comunitatile locale, muncitorii si mijloacele acestora de trai. Standardele pentru obtinerea unei certificari FSC sunt insa extrem de riguroase. La baza lor sta obligatoriu un certificat CoC (Chain of Custody). Acesta atesta ca o companie care foloseste lemn in componenta produselor sale tine o evidenta stricta si clara a provenientei materiei prime astfel incat lemnul provenit din paduri certificate FSC sa nu se amestece cu lemn din paduri necertificate. Fara un certificat CoC, o companie (fie ea din industria mobilei sau a hartiei), nu poate aplica pe produsele sale eticheta FSC.

 

Va recomandam sa cititi si:

Sucuri de fructe in ambalaj FSC sub brand Carrefour Kids - 10.09.2012

 


Toate actualitatile