English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Bulgaria: Carrefour intr-un joint venture alaturi de fostele magazine Delhaize

13/11/2014 19:53

Lanturile de retail Piccadilly si Carrefour au decis sa fuzioneze pe piata bulgara, intr-un parteneriat de tip joint venture. Asocierea dintre cei doi retaileri este supusa dezbaterii Consiliului Concurentei din Bulgaria, urmand cel mai probabil sa intre in vigoare in prima parte a anului viitor.

Magazinele Carrefour sunt parte din Marinopoulos Group prin compania MSC Bulgaria in timp ce reteaua Piccadilly este detinuta de AP Mart in asociere cu producatorul de carne de pui Gradus. Ambele companii vor detine parti egale in noul joint venture, urmand ca pana la finele anului 2015 sa procedeze la o majorare cu 50% a capitalului social, intr-o actiune menita sa stabilizeze afacerea si in acelasi timp sa imbunatateasca platile catre furnizori.

Nou creata companie va detine o retea de 75 de magazine, cu peste 3000 de angajati si va fi condusa de francezul Jerome Luber, fost Managing Director al Carrefour Grecia intre anii 2004-2008 si General Manager pentru toate companiile Grupului Marinopoulos din Grecia, Bulgaria, Albania si Cipru.

 

 

Reteaua Piccadilly a fost fondata in 1994, la Varna. Din 2003 actionariatul sau a devenit 100% bulgar. In septembrie 2007, 85% din actiuni au fost cumparate de compania sarba Delta Holding. Patru ani mai tarziu, reteaua Piccadilly trece in propietatea grupului belgian Delhaize. La momentul achizitiei, sub bannerul Piccadilly figurau 26 de supermarketuri, locate in Varna (8), Sofia (5), Plovdiv (3) si cate unul in Burgas, Lovech, Vidin, Stara Zagora, Veliko Tarnovo, Samokov, Yambol, Gabrovo si Russe. Alaturi de acestea existau si 13 magazine de tip Piccadilly Express, locate in Sofia (10), Plovdiv (2) si Varna (1).

 

 

Nota brandprivat.ro - Pe pagina noastra de Facebook puteti gasi un album cu fotografii realizate in cursul acestei dimineti in supermarketul Piccadilly din Sofia Mall (aici).

 

 


Toate actualitatile