English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Branzeturile italiene in topul preferintelor retailerilor

20/06/2012 15:21

Din ce in ce mai multe lanturi de retail includ in sortimentatia lor branzeturile italiene. Multe dintre aceste retete traditionale, protejate de denumiri geografice de origine, fac deliciul gurmanzilor si se afla pe listele bucatarilor ca ingredient principal in desavrsirea unor preparate culinare. Parmezanul, Parmegiano Reggiano, Grana Padano, sau branza Pecorino se afla pe lista proiectelor de brand privat dezvoltate de retaileri. Cumparatorii le pot regasi in sortimentatia permanenta a lanturilor de retail sau temporar, cu ocazia diferitelor actiuni promotionale. .

O simpla enumerare a proiectelor aparute pe rafturi in ultimele doua luni arata importanta pe care retailerii o acorda acestor produse. Categoric insa nu vorbim de proiecte pozitionate pe segmentul de prim pret ci pe branduri mainstream sau chiar premium. Pe langa un mod de diferentiere fata de concurenta, astfel de articole raman pentru comercianti o veritabila sursa de marja.

Un Grana Padano sub brandul premium al Billa, Parmegiano Reggiano si Grana Padano la Metro sub brandul Horeca Select sau un parmezan Reggiano la Kaufland sub brandul Vian, sunt doar cateva dintre produsele lansate in ultimele luni.

 

Aflata in curs de desfasurare in reteaua Lidl, Saptamana Italiana aduce la raft alte cateva sortimente de branzeturi traditionale italiene, produse certificate, cu denumire de origine protejata. Atent, retailerul le-a pozitionat sub doua dintre brandurile sale private, dedicate gastronomiei italiene: Italiamo si Lovilio. Daca produsele sub brandul Lovilio (Grana Padano si Grana Padano branza rasa) se regasesc in sortimentatia permanenta a retailerului, cele doua sortimente de branza de capra, sub brandul Italiamo au fost listate special pentru aceasta promotie. Regasim asadar doua branzeturi traditionale provenite din zona Siciliei: o branza Romano, maturata alaturi de o branza Sardo, sarata.

 

Va recomandam sa cititi si:

Kaufland extinde categoria branzeturi cu doua noi specialitati internationale - 14.05.2012

Saptamana Italiei la Billa - 09.05.2012

 

 

 

 


Toate actualitatile