English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Brandul Aro premiat la prima editie a Concursului National de Ape Minerale

26/11/2013 11:32

Prima editie a Concursului National de Ape Minerale si-a desemnat castigatorii. Trei organizaÅ£ii de somelieri ÅŸi-au dat mâna pentru a forma juriul acestui concurs: Associazione Italiana Sommelier (AIS), OrganizaÅ£ia Somelierilor din România (ORS 2011) ÅŸi FederaÅ£ia Somelierilor din România (FSR). O remarcabilă desfăşurare de forÅ£e, care a dovedit interesul crescut al somelierilor pentru această nouă specializare: apa minerală. Jurizarea celor 10 categorii de ape a fost facuta de catre o comisie formata din 6 membri - 5 somelieri din Romania si unul din Italia, care a fost si presedintele juriului (Davide Oltolini, Formator in Asociatia Italiana a Somelierilor, specializat inca din 2002 in ape minerale). Din juriu au facut parte cativa somelieri romani de marca: Marian Timofti, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania 2011 (OSR2011) si Laurentiu Achim, presedintele Federatiei Somelierilor din Romania (FSR).

 

Printre cele 12 branduri premiate s-a numarat in premiera si un brand privat, castigator la categoria „Apa de masa carbogazificata". Este vorba despre brandul Aro, al METRO Cash&Carry Romania, produs in Romania. Departe de a fi o surpriza, clasarea pe podium a brandului Aro, un brand cu o pozitionare entry level, confirma selectia atenta a retailerului dar si grija acestuia in dezvoltarea proiectelor de brand privat. Despre distinctia obtinuta in cadrul Concursului National de Ape Minerale, Adina Timplaru, Head of Corporate Communications METRO Management, ne-a declarat:  

„Ne bucurăm să vedem că mărcile private sunt percepute ca fiind valoroase È™i că apa Aro a obÈ›inut la prima ediÈ›ie a Concursului NaÈ›ional de Ape Minerale, distincÈ›ia "Apă apreciată de juriul Concursului NaÅ£ional de Ape Minerale 2013" la categoria apelor de masă carbogazeificate. Această recunoaÈ™tere pe piaÈ›a românească vine să completeze seria de distincÈ›ii deÈ›inute de mărcile noastre È™i să consolideze seria de beneficii competitive oferite clienÈ›ilor noÈ™tri, având menirea de a crea loialitate în rândul consumatorilor".

 

Potrivit lui Răzvan Avram, project manager la BonChef.ro, co-organizatorul evenimentului, „organizarea unui Concurs National al Apelor Minerale a fost o premieră absolută în România, fiind prima evaluare a apelor minerale româneÅŸti din punct de vedere senzorial, de către un juriu de 6 somelieri profesioniÅŸti din Italia ÅŸi România. O remarcabilă desfăşurare de forÅ£e, care a dovedit interesul crescut al somelierilor pentru această nouă specializare: apa minerală. Concursul s-a desfăşurat într-o totală transparenţă: producătorii care ÅŸi-au înregistrat apele în competiÅ£ie, împreună cu reprezentanÅ£ii presei, au putut să asiste la toate fazele de degustare, evaluare ÅŸi notare, care s-au desfăşurat în amfiteatrul Centrului Aroma".

 

Ideea acestui concurs a venit dinspre somelieri. Deoarece nimeni nu a făcut până acum o evaluare comparativă, la nivel senzorial, a apelor minerale din piaţă, era oarecum normal ca această iniÅ£iativă să vină din partea unor profesioniÅŸti ai gustului. Pentru consumatorul român, criteriul concursului a deschis practic o noua etapă dintr-un lung proces de educare. Un proces despre care somelierul Marian Timofti, preÅŸedintele OrganizaÅ£iei Somelierilor din România (OSR2011), declara intr-un interviu pentru brandprivat.ro:

 „În ziua de azi, alegerea unui tip de apă în funcÅ£ie de gastronomie este considerată o extravaganţă. Prin urmare, din punctul de vedere al consumatorului, criteriile de selecÅ£ie pentru ape minerale sunt, de cele mai multe ori, lăsate la voia întâmplării. Mai mult, sunt destui români care sunt convinÅŸi că nu există vreo diferenţă între brandurile de apă din piaţă. Cred că principala răspundere pentru "educarea consumului" de apă minerală revine industriei. Tocmai de aceea, rezultatele Concursului NaÅ£ional de Ape Minerale vor fi un foarte bun material de comunicare la dispoziÅ£ia producătorilor".

 

 

Va recomandam sa cititi si:

Concursul NaÅ£ional de Ape Minerale - 20.10.2013

Rezultatele Concursului NaÅ£ional de Ape Minerale 2013 - 23.11.2013

 

 

 

 

 


Toate actualitatile