English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Becurile cu filament retrase din Uniunea Europeana

03/09/2012 13:33

Incepand de sambata, 01 septembrie, becurile cu filament au disparut complet de pe rafturile magazinelor din Uniunea Europeana. Masura, stabilita prin legislatie europeana, a beneficiat de o perioada tranzitorie de trei ani, inceputa in septembrie 2009, timp suficient pentru ca producatorii sa isi adapteze productia noilor cerinte. Retragerea de la comercializare a vizat intr-o prima etapa becurile cu incandescenta cu o putere de peste 100 de wati, pentru ca ulterior, in 2010 si in 2011 sa fie retrase si cele de peste 75 si 60 de wati.

Comisia Europeana estimeaza ca prin inlocuirea becurilor traditionale, fiecare familie va economisi in medie 50 de euro anual.  

Alinierea la noua legislatie europeana a deschis o oportunitate de piata lanturilor de retail, in dezvoltarea propriilor branduri private. O decizie normala, in conditiile in care categoria este dominata de cateva branduri internationale. Ori, prin introducerea unor branduri private, lanturile de retail blocheaza categoria oferind de cele mai multe ori posibilitatea unor optiuni rapide intre A brand si brand privat.

Dezvoltarea sortimentala s-a resimtit si pe piata romaneasca, marile magazine sustinandu-si propriile branduri. Regasim astfel de produse in special in hypermarketuri dar si in magazinele DIY, unde in functie de strategia comerciala numarul brandurilor poate varia. Realizate fie in colaborare cu producatori europeni, fie in China sau in tari din zona Asiei, noile produse corespund cerintelor legislative, oferind consumatorilor o alternativa mai ieftina fata de brandurile de producator.

 

Auchan - produse cu certificare Ecolabel

Ca hypermarket, Auchan isi bazeaza strategia categoriei pe brandurile private Pouce (entry level) si Auchan (mainstream). Pentru acesta din urma retailerul si-a inclus in sortimentatie atat becuri normale cat si articole certificate ecologic. Desi produse in China, becurile ecologice sub brand Auchan (foto), se incadreaza in standardele legislatiei europene de protectie a mediului, contribuind semnificativ, prin durata lor mare de viata, la reducerea emisiilor de dioxid de carbon si a cantitatiilor de reziduuri. In plus, ele reprezinta o optiune pentru consumatorii care constienti de efectele consumului energetic sunt dispusi sa se implice activ in reducerea acestuia.

 


Toate actualitatile