English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Baigli cu nuca, intr-o comparatie de produs: Lidl vs. Europan

03/01/2016 09:42

„Aducem retetele autentice romanesti in Saptamana Romaneasca”. Asa promova  Lidl Romania lansarea brandului privat cu tenta traditionala Camara Noastra in prima actiune dedicata gastronomiei romanesti. Printre zecile de articole, atentia clientilor a fost atrasa la momentul respectiv si de un produs apreciat de public: baigli cu nuca. Un produs aparte, despre care marketingul Lidl ne asigura ca este „facut dupa o reteta ardeleneasca autentica, cu peste 60% umplutura de nuca...”.

Nu are rost sa mai pomenim cat de „autentica” era reteta Lidl. Am scris la vremea respectiva pe larg despre aceasta (aici). Ne-a luat insa ceva timp sa gasim in Ardeal o reteta de baigli cu nuca, realizata – la fel ca reteta Lidl – la scara industriala, fara insa ca aceasta sa fie promovata "reteta ardeleneasca autentica". Produsul nostru provine din fabrica Europan S.R.L. din comuna Sarmasag, judetul Salaj. Simpla sectiune prin cele doua produse arata clar diferentele existente la procentul de umplutura cu nuca. Spre completa edificare a cititorilor nostri adaugam si retetele celor doua produse: 

 

Lidl Camara Noastra Baigli cu nuca 250g.

60% Umplutura de nuca.

„Ingrediente: 60% umplutura de nuca (nuca, apa, zahar, amidon din porumb, faina alba de grau, pesmet din faina alba, faina de soia degresata, albus de ou praf, sare iodata, arome, stabilizator: guma de guar; conservant: propionat de calciu), faina alba de grau, uleiuri vegetale rafinate si uleiuri vegetale partial hidrogenate (palmier, rapita, floarea soarelui, in proportii variate), zahar, emulsifianti: lecitina din soia, mono-si digliceride ale acizilor grasi, stearoil-2-lactilat de sodiu; drojdie, zer praf, gluten din grau, sare iodata, oua, agent antiaglomerant: carbonat de calciu; conservanti: propionat de calciu, acid sorbic, sorbat de potasiu, acidifiant: acid citric; antioxidanti: alfa-tocoferol, acid ascorbic; arome, colorant: caroteni; agenti de tratare a fainii: L-cisteina, carbonati de sodiu, difosfati; enzime. Poate contine urme de arahide si susan”.

 

Europan S.R.L. Baigi cu nuca 200g.

Umplutura de nuca minim 35%.

Ingrediente: „faina alba de grau, apa, umplutura de nuca (minim 35%), margarina, zahar, drojdie, sare iodata, lapte praf, oua praf, amelioratori (enzime, substante de oxidare E300, substante de reducere E920). Contine gluten, lapte, oua praf, nuca”.

 

Va recomandam sa cititi si:

Camara noastra, un brand privat intre marketing si realitate - 20/10/2015 

 

 

 


Toate actualitatile