English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Avem si noi butoiasele noastre cu rom. Asa, sa crape polonezii de invidie...

30/12/2019 15:36

Intr-o incercare de diversificare pe repede-inainte, managementul Kandia Dulce a scos indigoul din sertar si l-a pus tocmai pe reteta celebrelor barylki, produs etalon din portofoliul polonezilor de la E.Wedel. E greu de descris in cuvinte ce a iesit. Pentru ca daca este sa o spunem pe cea dreapta, copia celor de la Kandia nu a prea iesit. Chiar daca pe ambalaj troneaza deja obsedanta sigla Rom autentic, copia romanilor nu se ridica la inaltimea originalului. In primul rand ca butoiasul nu este butoias ci doar o sectiune. Adica o jumatate de butoias, umpluta nu cu alcool lichid ci cu o crema ce are si ceva rom prin ea. Lipseste – greseala elementara! – staniolul. Romanii au luat-o pe scurtatura si au sarit o operatiune din procesul de productie. Probabil asa au inteles ei ca se poate obtine mai mult profit. Nici continutul de alcool nu apare trecut decat pe spatele ambalajului, ascuns bine printre ingrediente. Asta, in ciuda modelului polonez care semnalizeaza clar pe fata cutiei ca in interiorul butoiaselor se gaseste alcool. Teoretic, cu 2% alcool in continut, pe cutia Kandia ar trebui sa existe si cateva restrictii de consum, pentru femeile gravide si copii. Dar asta este o alta abordare, ce apare obligatoriu pe produsele Lidl care contin chiar si un gram de alcool.

In final, toata aceasta scamatorie romaneasca ieftina, nu este deloc ieftina. Din contra, copia palida a celor de la Kandia Dulce este mai scumpa decat originalul polonez. Si ca sa nu mai mergeti pana in hyperul de la coltul blocului, va spunem noi preturile: cutia cu butoiase (pardon, cu jumatati de butoiase) cu rom, costa la raft in Mega Image, fix 11,00 lei. In cutie sunt 14 praline, cutia cantarind 126g. Per kilogram, asta inseamna 87,30 lei. Originalul polonez, cu tot cu costurile de transport de la mama lui si invelit fiecare butoias in cate o foita fina de staniol, costa, in acelasi Mega Image, 16,00 lei. Cutia are insa 200g, ceea ce inseamna ca per kilogram, originalul polonez costa mai putin decat copia nereusita a celor de la Kandia Dulce (83,45 lei). La asa un model me-too, cum sa nu fii mandru ca esti roman?  

 

 

Nota brandprivat.ro – Butoiasele cu rom produse de Kandia Dulce obtin un punctaj Nutri-Score E, clasarea pe ultima pozitie fiind datorata aditivilor alimentari din reteta (sorbitol, invertaza) si continutului de grasimi vegetale partial hidrogenate (in special grasimi de palmier). Depunctarea produsului s-a datorat si procentelor mari de acizi grasi saturati (12%) si zaharuri (57%).

 


Toate actualitatile