English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Avalansa de oferte la deschiderea Penny Nasaud. A.N.P.C. nu are nimic impotriva

24/03/2021 08:21

Rewe Romania a deschis in aceasta dimineata primul sau magazin din localitatea Nasaud, judetul Bistrita-Nasaud.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (A.N.P.C.) initiaza o consultare publica privind modalitatea de indicare a preturilor produselor oferite consumatorilor spre vanzare.

Ca orice retailer care se respecta, Penny deschide la Nasaud, catalogul sau fiind plin de reduceri de pret. Pret vechi vs. Pret nou. Care... Pret vechi?

A.N.P.C. doreste sa introduca un articol nou in H.G. nr. 947/2000 privind modalitatea de indicare a preturilor produselor oferite consumatorilor, scopul Hotararii fiind sa ofere clientilor o arma impotriva ofertelor inselatoare.

 

 

Ce legatura este intre cele doua stiri?

Daca ar fi sa ne luam dupa actul normativ initiat de A.N.P.C., reducerile de pret afisate in catalogul de deschidere Penny Nasaud sunt perfect legale. Faptul ca un retailer deschide primul sau magazin intr-o localitate direct cu reduceri de pret nu deranjeaza pe nimeni din cadrul A.N.P.C. Desi locuitorii din Nasaud nu au de unde sa stie care au fost preturile anterioare deschiderii si nici nu le pot compara neavand in localitate un alt magazin Penny, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor nu a considerat ca mecanismul promotional este o oferta inselatoare. Si asta in conditiile in care de ani buni intrarea unui retailer intr-o localitate noua vine insotita de false promotii pentru care nu exista comparatii de pret. 

 

Nota brandprivat.ro – Intelegem ca pentru unii a fi bugetar inseamna garantia unui venit bunicel fara prea multa munca. Am vrea totusi sa ne explice si noua cineva dintre mai marii A.N.P.C. de ce modificarea va intra in vigoare abia in mai 2022? Oare e chiar atat de complicat sa afisezi pe langa pretul promo si cel mai mic pret din ultimele 30 de zile?

 

Va recomandam sa cititi si:

Teapa la Targu Neamt. Cum isi inseala Lidl clientii - 24/07/2014

 


Toate actualitatile