English Romana
SONDAJ

Exista coruptie in retailul modern?

  • Da
  • Nu
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Auchan va da papucii! Inextenso!

07/09/2017 20:14

Actiune inedita in hypermarketul Auchan Vivo (fost Maritimo), papucii de plaja sub brandul privat inextenso® fiind expusi la un pret fara concurenta. Doar 3,00 lei perechea!

Incercam un calcul simplu, eliminam TVA-ul de 19%, mai scadem marja retailerului, costurile logistice si marja importatorului si ajungem la un pret de achizitie incredibil pentru un articol adus de la mii de kilometri distanta, tocmai din indepartata China. Cum plasarea pe capat de raft nu este semnalizata ca fiind o lichidare de stoc la final de sezon si nici nu avem afisata o reducere promotionala, exista doua explicatii pentru pret:

  • Prima vine dinspre forta de negociere. Fiind vorba de un produs brand privat, negocierea s-a facut cel mai probabil prin intermediul centralei de achizitii, cu cantitati alocate intregii retele Auchan. Vorbim aici inclusiv de retelele Auchan din Franta, Polonia sau Rusia, tari generatoare de volume in cadrul grupului. Si nu este exclus ca respectiva comanda sa acopere capacitatile fabricii producatoare pentru cateva luni bune.
  • In calcul insa trebuie sa luam si varianta unei vanzari pe minus, Auchan nefiind la prima experienta de acest gen. 

Pana la proba contrarie, ne limitam sa semnalam oferta Auchan celor dispusi sa vada in ea o oportunitate pe termen mediu, cu un randament net superior depozitelor bancare la termen.

 

 

 

 

 


Toate actualitatile