English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Auchan... si viata se schimba. Strategia bunului plac

03/03/2020 16:29

Aparent o simpla salata cu pui, produsa in bucataria Auchan si ambalata la caserola de 350g. Fotografiile primite de la un cititor demonstreaza o strategie comerciala a bunului plac, in total dispret fata de consumator.

 

Unde s-a gresit?

Evident, marea greseala este la pret. Produsul, conform etichetei de cantar are afisat un pret in timp ce in sistem este trecut un cu totul alt pret. Nu in favoarea consumatorului ci un pret mai mare, in beneficiul Auchan Romania. Asta pentru ca tot suntem asigurati ca la Auchan viata se schimba. Pentru cei care nu cunosc procedurile din retail, desi vorbim de o greseala umana, ea putea fi depistata si corectata de mai multe persoane care, in virtutea atributiilor ce le revin intra in contact cu pretul respectiv.

Nu este insa singura greseala. Priviti cu atentie bonul de casa si veti vedea o a doua eroare. De data aceasta ea vine dintr-o interpretare proprie a legislatiei romanesti in vigoare, angajatii Auchan Romania taxand salata de pui cu cota redusa de TVA. Practic, - si sa ne fie iertata repetarea – conform informatiei care apare pe bonul de casa, pretul de vanzare a fost calculat prin aplicarea cotei reduse de TVA de 5% in loc de 9% cat ar fi fost corect si legal. Si in acest caz greseala este una umana doar ca aici, numarul persoanelor care puteau sesiza si corecta eroarea este mai mare. Fiind vorba de o suma colectata si virata bugetului de stat, cercul persoanelor implicate se extinde si la nivelul departamentului financiar contabil. Ba am putea spune ca o parte din vina revine si departamentuui IT care, iata, nu a reusit sa descopere (si sa previna) incalcarea legii.

 

Foto: Cristian Simion

 


Toate actualitatile