English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Auchan se pregateste pentru negocierea conditiilor comerciale pentru 2021

31/08/2020 08:21

Sezonul negocierilor bate la usa. Iar 2021 nu va fi deloc un an usor. Ascensiunea celor doua divizii ale Grupului Schwarz incepe sa reaseze piata de retail. Cum se intampla in fiecare an, pretentiile cresc iar lanturile internationale vor de fiecare data conditii comerciale mai bune. Dar ca sa ceri trebuie sa ai si ce oferi in schimb.

Considerat de analisti pionul care putea opri ascensiunea Grupului Schwarz, Auchan a clacat. Rezultatele dezamagitoare cu care francezii au incheiat anul 2019 ii scot practic definitiv din cursa pentru podium. Ceea ce spuneam in urma cu ani, se contureaza tot mai vizibil. Ca sa transpui visele in realitate ai nevoie de oameni. Ori, la acest capitol, Auchan sufera. Incercand sa dreaga busuiocul, managementul Auchan Romania a scos din buzunar cartea parteneriatului OMV-Petrom. Cele cateva sute de magazine din benzinarii care, odata si odata vor deveni magazine MyAuchan. Aflam asadar acum, dupa mai bine de un an de la avizul Consiliului Concurentei, ca lucrurile sunt sub control. Magazinele din benzinarii vor deveni magazine MyAuchan dar, incet, cu rabdare... ardeleneasca. Procesul se anunta de durata, termenul pus acum pe masa de conducerea Auchan fiind de cinci ani. Cu o conditie! In toti acesti ani, Petrom sa nu mai deschida niciun alt magazin. Va prinde oare aceasta gaselnita ieftina la managerii firmelor furnizoare? Dupa cum se misca lucrurile prin FMCG, cu siguranta se vor gasi destui oameni de vanzari care nu doar ca vor crede in visul Auchan ci vor fi dispusi sa il si sustina. Financiar, evident. Si nu din buzunarul propriu ci din cel al firmelor la care sunt vremelnici angajati.

 

Nota brandprivat.ro – Oare conducerea OMV-Petrom stia la ce se inhama atunci cand a semnat cu Auchan pentru primele magazine, in 2017? Banuia cineva ca mult visata valoare adaugata va veni in timp, dupa multi ani de asteptare?

 

Parteneriat OMV Petrom si Auchan Retail Romania: 400 de magazine MyAuchan in toata reteaua Petrom, in urmatorii cinci ani

CONSILIUL CONCURENTEI A AUTORIZAT OPERAREA DE CATRE AUCHAN A MAGAZINELOR DIN STATIILE PETROM

 

 


Toate actualitatile