English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Auchan pune presiune pe producatorii romani de conserve

27/07/2015 09:17

Ultima lansare Auchan, adevarata demonstratie de forta prin nivelul preturilor mici practicate, aduce in fata consumatorilor romani cateva retete de mancaruri produse in Hexagon sub brandul mainstream al retailerului. Cum sunt posibile astfel de preturi pentru produse aduse de la mii de kilometri distanta? Pe de o parte avem forta incontestabila de negociere a unei retele internationale. O forta care pune presiune fara mila pe companiile producatoare, indiferent de originea acestora. De cealalta parte insa este si tehnologia de productie avansata la care au ajuns companiile franceze.

Asa cum era de asteptat, lansarea genereaza unde de soc atat pe orizontala, prin raportare directa la produsele concurente cat si pe verticala, urcand incet dar sigur in amonte, spre marile companii autohtone. O comparatie de preturi cu acestea arunca pur si simplu in derizoriu produsele romanesti. E greu de crezut ca vom asista prea curand la schimbari de strategie atata timp cat o conserva de ravioli cu carne de vita (origine Franta) a ajuns sa coste mai putin decat clasica reteta de fasole cu costita, fiind in acelasi timp la aproape 30% din pretul de vanzare al unei conserve cu sarmale romanesti.

Linia de conserve lansata de Auchan, sub brandul sau mainstream, contine urmatoarele mancaruri:

  • Auchan Cartofi frantuzesti 425g – Pret: 3,00 lei;
  • Auchan Cannelloni cu carne de vita (origine Franta) 400g – Pret: 3,00 lei;
  • Auchan Ravioli cu carne de vita (origine Franta) 400g – Pret: 3,47 lei;
  • Auchan Ravioli cu legume 400g – Pret: 3,47 lei;
  • Auchan Galuste de vita in sos 400g – Pret: 3,00 lei;

Precizam ca e vorba de preturi de raft, cu TVA 9% inclus. In toate cazurile termenul de valabilitate este in partea de final a anului 2017. 

 

 


Toate actualitatile