English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Auchan listeaza cea mai scumpa cafea din lume

10/04/2018 16:23

Prezenta cele mai scumpe cafele din lume pe rafturile magazinelor Auchan Romania, surprinde. Sunt oare pregatiti romanii sa gaseasca intr-un hypermarket o cafea al carui pret sare usor peste 60 euro suta de grame? Din start, pariul buyerului Auchan este unul riscant. Si nu vorbim aici de furturi sau de deprecierea accidentala a produsului. Prezenta unui produs de lux in mass market, alaturi de branduri ieftine se poate intoarce impotriva retailerului si, mai ales, impotriva imaginii pe care acesta si-a construit-o in timp, punand accentul pe pret. Desigur, existau si alte solutii, inclusiv refuzul listarii unui astfel de articol. Expansiunea agresiva a lanturilor internationale de retail a dus insa la o modificare a strategiilor comerciale, in goana dupa profit comercianti precum Auchan fiind tot mai interesati de abordarea unor segmente de nisa. Cu ce pret insa?

 

Kopi Luvak sau cafeaua pisicii, isi are originea in insulele Bali si Jawa din indepartatul arhipelag indonezian. Considerata de multi o adevarata delicatesa, cafeaua are o poveste interesanta, fiind preparata numai din boabele de cafea verde eliminate nedigerate de zibeta asiatica, mamifer nocturn care se hraneste cu fructe de cafea. Fermentate intr-un mod natural cu ajutorul enzimelor din stomacul acestui animal, boabele de cafea capata elemente de aroma ce le fac cu adevarat unice. Curatate atent si prajite ulterior, ele au devenit apreciate de cunoscatori din toata lumea in ciuda pretului exorbitant.

 

Nota brandprivat.ro – Alaturi de cafeaua Kopi Luvak, cunoscatorii pot gasi pe rafturile hyperurilor Auchan si celebrul sort Kona Hawaii, cafea cultivata in districtul Kona din insula Hawai.

Foto: Stefan D.C.

 

 


Toate actualitatile