English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Auchan introduce serviciul Click&Collect

03/08/2018 08:33

Premiera anuntata de Auchan Romania nu are nimic din anvergura mutarilor strategice menite sa revolutioneze o piata nationala. Si asta deoarece noul serviciu Click&Collect vine din start cu cateva mari restrictii. In primul rand oferta retailerului este valabila doar pentru produsele electrocasnice si IT. Cu alte cuvinte o categorie limitata de produse, ce nu necesita o organizare aparte. Si nici nu presupune costuri speciale. Practic, este pur si simplu un serviciu de rezervare online a unor produse pe care ulterior clientul le ridica din magazinul favorit. In al doilea rand, oferta nu este valabila la nivel national ci doar in magazinele din Bucuresti, exceptie facand hyperul Berceni.

 

Ce presupune in viziunea managerilor Auchan noul serviciu Click&Collect?

Rezervarea produselor electro-IT se face prin accesarea site-ul Auchan (online.auchan.ro), moment in care clientul alege si magazinul de unde doreste sa ridice produsul. Dupa plasarea si inregistrarea comenzii, clientul va fi notificat prin email sau SMS cand poate veni sa isi ridice comanda. Plata se poate face online la momentul plasarii comenzii sau in magazin, in numerar, la momentul ridicarii acesteia. Serviciul nu presupune taxe suplimentare.

 

Departe de a fi o tentativa de diferentiere in fata concurentei, mutarea operata de Auchan Romania poate fi considerata mai mult un simplu test de piata. De aici si pana la implementarea unui adevarat serviciu Click&Collect, bazat pe o oferta cat mai apropiata de sortimentatia activa a unui hyper si valabil la nivel national, este cale lunga. Problema Auchan Romania nu sta insa in know-how. Acesta exista la nivel de Grup, dovada si recenta implementare a serviciului Click&Collect in magazinele MyAuchan din Ucraina. La Auchan Romania marea problema o reprezinta oamenii, dezvoltarea retailerului ca un operator multiformat fiind se pare o palarie prea mare pentru subsidiara locala.

 


Toate actualitatile