English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Atentie la ce puneti in cos sau cum puteti cadea in capcana unei promotii Lidl

07/01/2021 18:07

Promotie in magazinele Lidl incepand din aceasta dimineata la prunele uscate sub brandul Alesto. Toate bune si frumoase doar ca in sortimentatia retailerului exista doua articole sub acelasi brand si cu acelasi gramaj. Retetele sunt insa diferite, la fel si preturile.

 

Prima punga (cea intrata azi in promotie) contine prune origine Chile, ambalate pentru Lidl de o companie poloneza. Punga (200g) costa astazi fix 3,79 lei, pret in reducere de la 5,79 lei.

 

Al doilea pachet, contine prune d’Agen, origine Franta, ambalate in punga de 200g, sub acelasi brand privat Alesto. Singurele deosebiri sunt denumirea produsului si designul de ambalaj, prunele d’Agen avand pe partea frontala a pungii si certificarea europeana I.G.P. Numite si „aurul negru din Aquitania”, prunele d’Agen sunt apreciate de cunoscatori pentru textura lor moale si delicata. Gustoase si aromate, prunele d’Agen sunt certificate la nivel european sub apelativul I.G.P. Cu un asemenea pedigree si cu o traditie de peste doua secole in spate, nu este de mirare ca prunele d'Agen sunt mai scumpe. La Lidl, punga de 200g, sub acelasi brand Alesto, costa astazi 6,99 lei. Aproape dublu fata de prunele origine Chile, intrate in promotie. In softul retailerului punga nu este listata ca „prune d’Agen” ci apare sub denumirea „fructe deshidratate”. Evident, ambele articole sunt aranjate pe raft unul langa celalalt, intr-un veritabil test de perspicacitate pentru clientul neatent la detalii sau grabit.

 

Daca doriti sa cumparati produsul Alesto prune uscate aflat in promotie Lidl, va recomandam sa fiti atenti la detaliile expuse mai sus. Celor interesati de piata de retail dar si de marketingul subliminal le recomandam un experiment: urmariti in magazine stocul la raft la punga cu prune d’Agen (certificare IGP). Promotia dureaza pana duminica, 10 ianuarie si, am fi tentati sa pariem ca spre finalul perioadei stocul la raft va fi zero. Cu alte cuvinte, este posibil ca promotia sa produca volume pentru ambele articole.

 

Nota brandprivat.ro – Oare cand vom vedea in portofoliul Lidl si prune uscate origine Romania? Nu, nu vrem neaparat prunele de Leleasca, singurul produs romanesc certificat national ca „produs traditional” ci ne putem multumi cu fructe si din alte zone ale tarii.

 

 

 


Toate actualitatile