English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Asteptarea a luat sfarsit: avem primul produs romanesc cu certificare NutriScore

22/03/2021 11:49

Auchan, retailerul care in septembrie 2018 a adus in Romania primul produs certificat NutriScore, bifeaza astazi o noua premiera. Daca atunci aveam un produs preluat din sortimentatia franceza, acum avem in sfarsit un prim NutriScore romanesc. Si nu cu unul ci cu trei articole, toate produse in Romania sub brandul mainstream al retailerului francez.

 

Fara sa exageram, putem spune ca asistam la un moment istoric. Contextul nu este deloc unul favorabil, Romania fiind printre tarile ale caror guverne par sa nu fie interesate de eticheta NutriScore. Nici in randul producatorilor nu stim sa existe un curent favorabil, piata fiind plina de produse alimentare de o calitate indoielnica. Pareri diferite sunt si in tabara retailerilor. Unii vad in eticheta NutriScore un element clar de diferentiere in timp ce altii sunt mai rezervati, constienti ca punctajul NutriScore va contribui la educarea consumatorului. Ori cine isi doreste astazi un consumator avizat cand stii ca poti vinde produse ieftine la preturi premium?

 

In ce ne priveste salutam aceasta tripla lansare sub eticheta NutriScore dar si inovatia din spatele ei. Pentru ca iata, avem trei produse facute in tara, cu materie prima romaneasca si certificate, in premiera, cu o eticheta NutriScore.

 

 

In sectiunea rezervata abonatilor brandprivat.ro puteti citi urmatoarele articole:

Punctajul Nutri-Score ajunge in Romania. Evident, sub un brand privat - 25/09/2018

Carrefour si Danone adopta etichetarea Nutri-Score - 18/10/2018

Numarul brandurilor private care afiseaza punctajul Nutri-Score a crescut la patru - 23/10/2018

Nestlé cedeaza. Nutri-Score castiga. Etichetare ENL ajunge in Romania - 21/11/2018 

Care sunt lanturile de retail interesate de implementarea NutriScore si in ce stadiu se afla proiectele lor - 22/03/2021

 

 


Toate actualitatile