English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Ascultatorii intreaba, radio Erevan raspunde: Cat de dulce poate fi un vin chardonnay?   

27/02/2020 14:17

Cat vrea producatorul. Desi raspunsul pare simplu, pentru acuratete este nevoie de o precizare suplimentara. In cazul vinului chardonnay recolta 2011, imbuteliat de crama Murfatlar sub brandul Zestrea, dulceata depinde strict de cantitatea de zahar introdusa de producator in timpul procesului de imbuteliere. Dovada, cristalele de zahar ramase in interiorul sticlei.

 

 


 

Nota brandprivat.ro – Imaginile primite de la cititorul nostru Laurentiu Mocanu confirma o situatie intalnita pe piata vinurilor. Cristalele vizibile pe fundul sticlei, confundate cu cristale de zahar, sunt o dovada ca respectivul vin nu a fost stabilizat tartric. Aparitia lor este un fenomen normal, potasiul si calciul din vin interactionand cu sarurile acidului tartric. Prezenta cristalelor in sticla afecteaza imaginea produsului, vinul putand fi etichetat ca falsificat. Pentru a evita depunerea acestor "cristale" in sticle producatorii recurg la diferite tehnici, cea mai folosita fiind racirea vinului la -5 grade C pentru 7-14 zile, timp in care cristalele se formeaza si se depun pe fundul vasului. Procesul este unul costisitor, derularea lui putand produce efecte asupra vinului final, influentand insa in paralel si pretul produsului finit. Problema poate fi rezolvata insa si altfel iar solutia, extrem de simpla, tine strict de comunicare. Cramele care se respecta si isi respecta clientii, aleg sa mentioneze pe eticheta sticlei ca vinul respectiv nu a fost stabilizat si poate prezenta depuneri. Cate din vinurile romanesti au astazi pe eticheta aceasta atentionare este o alta problema.


Toate actualitatile