English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Artesana Sana din lapte de vaca

27/02/2014 16:18

O eticheta micuta cat o palma si totusi atat de plina de informatii. Valoare adaugata la superlativ, extinsa intr-un proces de educare a consumatorului. Strategia Artesana ramane o pata de culoare in banalul cotidian si in acelasi timp un exemplu pentru toti cei care au astazi putere de decizie in industria produselor lactate.

Ce putem citi pe ambalaj?

Partea frontala este dedicata prezentarii produsului. Alaturi de denumire si procent de grasime (3%), regasim insa si o informatie despre numarul de calorii la 100ml produs.

Surpriza apare pe partea dreapta a ambalajului, acolo unde, sub drapelul tricolor, producatorul ne prezinta beneficiile consumului de lapte de vaca:

  • „Laptele contine noua nutrienti esentiali de pe urma carora sanatatea noastra are de castigat: calciu, proteine, potasiu, fosfor, vitamina D, vitamina B12, vitamina A, riboflavine si vitamina B3.
  • Creste nivelul de lipoproteine cu densitate crescuta (HDL-colesterol) - excelente pentru inima.
  • Imbunatateste calciul scheletal, atat in timpul cresterii cat si la femei dupa menopauza".

In fine, pe partea stanga a ambalajului, producatorul a trecut lista ingredientelor alaturi de tabelul valorilor medii nutritionale, informatiile fiind atat in limba romana cat si in limba engleza. Interesanta mentiunea „nu contine lapte praf" prezenta in lista ingredientelor. Tot pe aceasta fata a ambalajului regasim si mentiunea „Produs 100% natural".

Ce am mai putea spune? Abordarea companiei surprinde placut. Transparenta totala, intr-un deplin respect fata de consumator. Abundenta informatiilor nu se limiteaza la prezentarea propriului produs ci este extinsa iata cu o lista a beneficiilor consumului de lapte de vaca. Sa mai spunem oare ca ne-am dori sa vedem abordari similare pe cat mai multe produse romanesti?

ec. Florin Frasineanu 


Toate actualitatile