English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Andechser Molkerei, produse Bio in ambalare certificata FSC

06/06/2013 14:35

Certificarea FSC pe ambalajele de carton devine din ce in ce mai vizibila in retailul modern. Rezultatele de pana, datorate in exclusivitate unui grup de retaileri, pot fi intalnite insa doar in segmentul brandurilor private. O cursa aparent solitara, din care brandurile de producator lipsesc cu desavarsire. Nu este usor sa schimbi perceptia consumatorului. Procesul poate dura luni, daca nu chiar ani. Este nevoie de o strategie pe termen lung, in care sa crezi cu adevarat si sa o transformi intr-un obiectiv realizabil. Piata romaneasca nu se poate lauda insa cu o economie stabila, iar fluctuatiile si implicit nesiguranta zilei de maine explica intr-o oarecare masura ezitarea companiilor producatoare. Implicarea lor activa poate inclina balanta in favoarea schimbarii pentru ca, in definitiv, la final, noi toti vom fi beneficiarii acestor politici.

 

Semnalam astazi cu placere aparitia unor produse in ambalare certificata FSC, sub un brand de producator. Performanta apartine companiei Gerola Prodinvest care, in calitate de importator si distribuitor al brandului Andechser aduce pe piata romaneasca o linie de produse lactate Bio, in a carei componenta regasim si cateva articole cu ambalare certificata FSC (aici). Produs in Germania, de catre Andechser Molkerei, brandul Andechser poate fi intalnit in retailul modern in zona lactatelor Bio. Sortimentatia sa cuprinde o varietate de produse Bio, extrem de apreciate pentru calitatea lor, precum iaurt, iaurt dietetic sau iaurt cu fructe, budinca de lapte, lapte UHT, lapte de capra, branzeturi si cascaval.

 

 

De ce este importanta certificarea FSC?

Forest Stewardship Council (FSC) este un ONG international, creat in 1993, care elaboreaza standarde si acorda certificate privind exploatarea responsabila a padurilor. Produsele certificate FSC au garantia ca provin din paduri a caror exploatare respecta valorile sociale, economice si de mediu specifice dezvoltarii durabile.

Eticheta FSC asigura consumatorii ca produsele cumparate au fost obtinute protejandu-se padurile si fauna salbatica, respectand comunitatile locale, muncitorii si mijloacele acestora de trai. Standardele pentru obtinerea unei certificari FSC sunt insa extrem de riguroase. La baza lor sta obligatoriu un certificat CoC (Chain of Custody). Acesta atesta ca o companie care foloseste lemn in componenta produselor sale tine o evidenta stricta si clara a provenientei materiei prime astfel incat lemnul provenit din paduri certificate FSC sa nu se amestece cu lemn din paduri necertificate. Fara un certificat CoC, o companie (fie ea din industria mobilei sau a hartiei), nu poate aplica pe produsele sale eticheta FSC.    

Toate actualitatile