English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Ambalajele de carton sunt în topul preferinÈ›elor consumatorilor È™i producătorilor din industria alimentară

17/09/2013 15:39

Tetra Pak®, lider mondial în soluÈ›ii de procesare ÅŸi ambalare a alimentelor anunță rezultatele celui de-al cincilea sondaj bienual de mediu, care evidenÈ›iază o creÈ™tere a cererii pentru materiale din surse regenerabile È™i a certificării de mediu în rândul consumatorilor din întreaga lume. De asemenea, raportul arată că reciclarea rămâne o preocupare fundamentală atât a consumatorilor, cât È™i a producătorilor din industria alimentară.

 

Materialele regenerabile au acum un rol mai important

În sondajul din acest an se observă o creÅŸtere semnificativă a atitudinii faţă de materialele din surse regenerabile în rândul companiilor producătoare din industria alimentară, determinată de dezvoltarea recentă a noilor tehnologii. Ei au clasificat utilizarea materialelor "verzi", din surse regenerabile, ca fiind una dintre cele mai importante tendinÅ£e de protejare a mediului care influenÈ›ează viitorul ambalajelor de băuturi.

În acelaÈ™i timp, consumatorii continuă să considere ambalajele de carton ca fiind cele mai prietenoase cu mediul înconjurător datorită faptului că folosesc hârtia, un material regenerabil; în plus, mai mult de 50% dintre cei chestionaÅ£i cred că utilizarea plasticului produs din materiale regenerabile va contribui la creÈ™terea performanÈ›elor de mediu ale ambalajelor de carton.

 

CreÅŸte cererea pentru certificarea de mediu

De asemenea, raportul identifică în rândul consumatorilor o creÅŸtere a cererii cu privire la informaÈ›iile despre mediu. În scopul de a face alegeri informate, 37% din consumatori caută regulat simboluri legate de protecÈ›ia mediului pe etichetele produselor alimentare. Astăzi, 54% din consumatori au încredere în etichetele ecologice, comparativ cu 37% în 2011. Unul din cinci consumatori din studiu recunosc simbolul organizaÈ›iei Forest Stewardship CouncilTM (FSCTM) È™i îl asociază cu administrarea responsabilă a pădurilor. 

 
 
 

Reciclarea rămâne o necesitate

Colectarea selectivă a ambalajelor pentru reciclare rămâne principala activitate de protecÈ›ie a mediului în rândul consumatorilor, aÅŸa cum a fost încă din 2005. În plus, atunci când este dezvoltat un produs sau un serviciu, producătorii din industria alimentară consideră prioritar ca acesta să aibă ambalaj reciclabil.

"Concluziile raportului din acest an scot în evidență  de ce este important să avem în centrul agendei noastre strategice politici care să reflecte grija față de mediul înconjurător", a declarat Dennis Jönsson, PreÅŸedinte È™i CEO Tetra Pak. "Ne-am stabilit angajamente ferme pentru a reduce amprenta de mediu în cadrul lanÈ›ului de producÈ›ie È™i distribuÈ›ie, pentru a dezvolta produse sustenabile ÅŸi pentru a creÅŸte procentajul de reciclare; astfel, facem progrese semnificative în atingerea obiectivelor pe care le-am stabilit pentru noi înÈ™ine în fiecare dintre aceste domenii importante."

 

Informaţii generale cu privire la sondaj

Acest sondaj este efectuat la fiecare doi ani începând din 2005. Pentru Raportul de Mediu din 2013 au fost intervievaÅ£i peste 7.000 de consumatori ÅŸi mai mult de 200 de jucători din industria alimentară din 13 ţări inclusiv SUA, Brazilia, UK, FranÅ£a, Germania, Belgia, Olanda, Africa de Sud, Turcia, India, Rusia, China ÅŸi Japonia. Tetra Pak foloseÅŸte acest studiu pentru a obÅ£ine o înÅ£elegere exhaustivă a atitudinilor față de mediul înconjurător ÅŸi faţă de ambalaje, care să contribuie la dezvoltarea unei baze solide pentru comunicarea de mediu ÅŸi, nu în ultimul rând, la stabilirea direcÈ›iilor pentru viitoarele strategii ÅŸi produse. Studiul din acest an a fost realizat în parteneriat cu Firefly Millward Brown. 
 
 
 

Toate actualitatile