English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Ambalajele Tetra Pak certificate FSC sunt utilizate astăzi de companii din 53 de ţări, inclusiv din România

03/10/2013 13:09

Tetra Pak®, lider mondial în procesarea ÅŸi ambalarea produselor alimentare, anunţă o creÅŸtere semnificativă a numărului de ţări care comercializează produse în ambalaje de carton Tetra Pak certificate FSC®, cu aproximativ 40% faţă de anul trecut. Începând din luna iunie a acestui an, È™i România se numără printre țările în care Tetra Pak furnizează clienÈ›ilor săi ambalaje din carton cu certificare FSC.

 

Compania a anunÅ£at creÅŸterea numărului de ţări în care clienÅ£ii săi adoptă acum ambalajele certificate FSC® la 53, de la 38 în 2012. În acest interval, peste 27 de miliarde de ambalaje Tetra Pak cu eticheta FSC  au apărut pe rafturile magazinelor din întreaga lume.

 

 "Certificarea FSC de pe ambalajele noastre ajută la conÅŸtientizarea importanÅ£ei administrării responsabile a pădurilor în rândul consumatorilor din întreaga lume, ceea ce le permite să facă alegeri informate," a declarat Nils Björkman, VicepreÈ™edinte Executiv OperaÈ›iuni Comerciale Tetra Pak. "Oamenii depind de păduri pentru multe aspecte diferite ale vieÅ£ii lor - de la furnizarea materiilor prime esenÅ£iale pentru bunurile consumate  zilnic de fiecare dintre noi, la rolul fundamental pe care îl joacă în echilibrarea ecosistemelor complexe ale naturii," a declarat acesta.

 

OrganizaÈ›ia FSC (Forest Stewardship Council) se ocupă de promovarea administrării responsabile a pădurilor din punct de vedere ecologic, social È™i economic, pentru a conserva biodiversitatea, productivitatea pădurilor È™i procesele ecologice. Astfel, se pune accentul È™i pe beneficiile sociale ale administrării forestiere pentru ca societatea È™i comunitatea să se bucure de beneficii pe termen mediu È™i lung, iar activitatea economică să fie suficient de profitabilă fără a genera profit în detrimentul resursei forestiere, ecosistemului sau afectând comunitatea. PrezenÈ›a acestui simbol pe ambalaje reprezintă garanÈ›ia că fibra lemnoasă folosită pentru ambalaje provine din păduri administrate responsabil È™i surse controlate, care sunt regenerate prin plantări sau în mod natural.

 

Certificarea FSC a ambalajelor unor produse este un diferenÈ›iator al acestora È™i  oferă valoare adăugată atât companiilor producătoare, cât È™i comercianÅ£ilor, care răspund astfel aÈ™teptărilor consumatorilor.

 

Fiind unul dintre cei mai mari cumpărători de carton din lume, asigurarea unei oferte responsabile ÅŸi sustenabile de fibră lemnoasă este critică pentru activitatea Tetra Pak. Anul trecut, în medie 70% din materialul utilizat pentru producerea celor 173 de miliarde de ambalaje de carton vândute de Tetra Pak în întreaga lume a provenit din surse regenerabile.

 

De la introducerea primelor ambalaje pentru produse alimentare lichide etichetate FSC în Marea Britanie în 2007, Tetra Pak, în colaborare cu furnizorii, clienÅ£ii, consumatorii ÅŸi ONG-urile, a crescut nivelul de conÅŸtientizare a importanÅ£ei asigurării unui management forestier responsabil ÅŸi a valorii utilizării materialelor regenerabile, cum ar fi lemnul. "Atunci când este administrată responsabil, oferta de resurse regenerabile este aproape nelimitată", a declarat Björkman.

 

În prezent, ambalajele Tetra Pak certificate FSC sunt disponibile peste tot în lume, dar volumele sunt limitate de disponibilitatea lemnului certificat FSC, doar 15% din pădurile productive ale lumii fiind în prezent certificate. Tetra Pak continuă parteneriatul cu FSC ÅŸi alÅ£i factori de interes pentru susÅ£inerea certificării FSC a pădurilor.

 

CreÅŸterea nivelului de conÅŸtientizare în rândul consumatorilor cu privire la importanÅ£a utilizării materialelor regenerabile gestionate responsabil joacă un rol esenÅ£ial în certificarea FSC ÅŸi managementul forestier responsabil. De exemplu, conÅŸtientizarea beneficiilor acestei certificări în rândul consumatorilor în UK ÅŸi Irlanda s-a dublat de la 19% în 2007 la 38% în 2013* pe măsură ce a crescut numărul ambalajelor Tetra Pak etichetate FSC ÅŸi cel al campaniilor de promovare. În prezent 65% din ambalajele Tetra Pak din UK au eticheta FSC.     

 

Consumatorii români apreciază beneficiile ambalajelor certificate FSC

În România, Tetra Pak, în parteneriat cu WWF-România derulează în perioada aprilie - decembrie 2013 campania de informare "Află despre FSC", care îÈ™i propune să promoveze importanÈ›a certificării FSC a ambalajelor de  lactate È™i sucuri È™i să informeze consumatorii despre felul în care decizia de consum poate veni în sprijinul eforturilor de protecÈ›ie a mediului. În cadrul campaniei, a fost realizat un studiu de opinie care a scos în evidență faptul că 1 din 2 consumatori români ar alege ambalajele de carton provenind din păduri administrate responsabil (certificate FSC). În plus, până în prezent, companii mari din industria lactatelor, precum Danone È™i Albalact au ales deja certificarea FSC pentru ambalajele brandurilor Activia, respectiv Zuzu, iar începând din octombrie, consumatorii vor putea găsi la raft È™i smântâna LaDORNA, produsă de compania Lactalis, în ambalaj Tetra Pak cu certificare FSC.

 

 


Toate actualitatile