English Romana
SONDAJ

Exista coruptie in retailul modern?

  • Da
  • Nu
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Am intrebat o suta de romani: Cum pot fi inselati la Penny Market?

19/05/2017 09:47

„Cu lapte? Cu caramel? Cu crema de fructe? Nu conteaza, ciocolata sa fie!”

La asa o reclama, dublata de mentiunea „Tableta ciocolata” plus pretul imbatabil, cine ar putea sa reziste?

Da, ceea ce Penny promoveaza si vinde drept o tableta ciocolata, NU este ciocolata. Sintagma „Tableta ciocolata” nu apare pe produs. De altfel nici cuvantul ciocolata nu apare. Produsul este in realitate o tableta cu mult, mult zahar si uleiuri vegetale. Cu alte cuvinte un produs de cea mai joasa calitate, ce atenteaza direct la sanatatea romanilor. Si nu putem sa nu ne intrebam, oare de ce Penny daca tot are exclusivitate pe produsul respectiv, nu il listeaza si in magazinele sale din Germania? Oare nemtii nu ar manca si ei un produs ieftin?

 

Ce contine tableta Arista?

Ingredientele folosite, dezvaluie un produs de joasa calitate, ce poate induce in timp egfecte negative asupra sanatatii umane. Cantitatea mare de zahar, asociata cu uleiurile vegetale, face din produs o adevarata bomba alimentara. Iar tableta Arista are zahar din plin. Mai precis 60,5g la 100g de produs. Adaugati uleiurile vegetale si veti vedea in final de ce produsul costa doar 85 bani. Dar iata care este lista de ingrediente pentru Arista tableta cu lapte:

„zahar, grasime vegetala partial hidrogenata (soia, palmier, shea), derivat din zer pudra (din lapte), pudra de cacao cu continut redus de grasime, lapte praf degresat 1,7%, emulsifianti (lecitina din soia, poliricinoleat de poliglicerina), aroma.”

Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam ca retetele tabletelor Arista sunt produse de cunoscuta companie Kandia Dulce S.A.

 

 

Cum a fost posibila aparitia reclamei in catalogul Penny Market?

Se contureaza trei scenarii:

  • Greseala de tipar. Exclus! Chiar daca sintagma tableta ciocolata a fost tiparita din greseala, textul promo asociat cu produsul elimina din start varianta greselii de tipar.
  • Al doielea scenariu, conduce spre un buyer total nepregatit profesional. Mai greu de crezut ca Rewe Romania s-a pricopsit pe postul respectiv cu o persoana care habar nu are ce inseamna ciocolata. Dar nu imposibil. In definitiv, retailul modern este plin de personaje care nu au clin in maneca cu meseria pe care o fac.
  • Varianta unei actiuni premeditate pare insa cea mai plauzibila. Revista Penny Market nu pleaca spre tipar doar cu aprobarea unei singure persoane. Promotiile se discuta in cerc largit, inclusiv la nivelul departamentului de marketing.  

 

Promotia Penny Market este asadar o inselatorie pe fata. In orice tara civilizata, amenzile pentru astfel de reclame mincinoase ar fi de ordinul zecilor de mii de euro. In Romania insa Penny Market isi vede linistit de treaba, fara pic de respect fata de consumatori.

ec. Florin Frasineanu

 

Nota brandprivat.ro – Oare simpaticul Cabral si ProTv stiu cine sponsorizeaza emisiunile lor?

 

Despre efectele consumului exagerat de zahar puteti afla mai multe in articolul:

Zaharul împiedica regenerarea ficatului - publicat pe site-ul cesamancam.ro

Detalii despre grasimile vegetale nehidrogenate si de ce S.U.A. a interzis folosirea lor in alimente, in articolul:

Acizii grasi trans sau grasimile trans - publicat pe acelasi site-ul cesamancam.ro

 

 

 


Toate actualitatile