English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Aldi, sau ce inseamna prezenta unui competitor serios pe piata discounterilor. O stire care pe noi, romanii, nu ne intereseaza

17/08/2020 07:52

Un pulover pe gat, doua tricouri polo si o pereche de pantaloni sau fusta. Totul la doar £4 intr-o oferta Aldi pentru micutii britanici care vor incepe in curand anul scolar. La cursul bancar de astazi, cele patru lire valoreaza aproximativ 21,50 lei. Ca sa ne facem o idee despre oferta Aldi, daca din aceasta suma, extragem cele 19 procente cat reprezinta in Romania TVA-ul pentru imbracaminte, ne mai raman bani fix cat pentru un pachetel de 260g cu o selectie de aperitive asiatice cu sos sweet chili sub brandul Vitasia. Pachetel pe care, evident, il gasim in Romania doar la magazinele Lidl.

 

Trecand peste forta economica a Regatului Unit si puterea de cumparare a romanului cu venituri medii, discrepanta este evidenta. Desigur, carcotasii pot gasi oricand suficiente justificari, pornind de la pretul terenurilor pe piata autohtona si pana la snobismul romanilor. Pentru noi insa lucrurile sunt simple. Absenta unui concurent serios pe segmentul discounterilor, permite derapaje. Fara o concurenta puternica si serioasa, marii retaileri fac legea, marjele lor de profit fiind oricand subiect de Cartea Recordurilor.

 

Aldi selling full school uniform for £4 as it undercuts rival Lidl

 

 


Toate actualitatile