English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Albastru briliant FCF, colorantul preferat de producatorii Mirinda...

07/07/2020 11:49

Fie producatorul Mirinda are stocuri prea mari fie, cineva, acolo sus, la varful companiei, si-a propus cu tot dinadinsul sa faca experimente pe sanatatea romanilor. Este greu de inteles perseverenta cu care compania care produce si distribuie bauturile carbogazoase Mirinda se incapataneaza sa foloseasca albastru briliant FCF, un colorant sintetic controversat, potential cancerigen, interzis in mai multe tari europene. Dar pentru ca in Romania se poate, iata ca nu trece luna fara sa nu ne trezim cu noi produse care mai de care mai dubioase, din ale caror retete nu poate sa lipseasca albastru briliant FCF. Dupa Mirinda cu gust de afine si portocale lansat anul acesta, in luna martie ne-am trezit acum cu alte doua retete, ambele, atentie!, facute doar pentru Romania. Pentru ca, nu-i asa, la noi se poate.

Avem asadar Mirinda cu struguri si pepene galben si, cea mai recenta aparitie, Mirinda cu mar si kiwi. In ce ne priveste, nu vi le recomandam. Alegerea insa va apartine.

 

Nota brandprivat.ro – Mirinda cu struguri si pepene galben contine urmatoarele ingrediente: apa, dioxid de carbon, acidifiant (acid citric), aroma de strugure si pepene galben, indulcitori (aspartam**, acesulfam de potasiu), suc concentrat de morcov negru, corector de aciditate (citrati de sodiu), conservanti (sorbat de potasiu, benzoat de sodiu), colorant (albastru briliant FCF). **Contine o sursa de fenilalanina.

La capitolul ingrediente, Mirinda cu mar si kiwi contine: apa, dioxid de carbon, zahar, acidifiant (acid citric), arome de mar si kiwi, colorant (concentrat de sofranel), conservanti (sorbat de potasiu, benzoat de sodiu), corector de aciditate (citrati de sodiu), indulcitori (acesulfam-K, sucraloza), colorant (albastru briliant FCF).

 

Va recomandam sa cititi si:

Mirinda va aduce albastru briliant FCF, un colorant alimentar din categoria E-urilor suspecte - 10/03/2020

 

 


Toate actualitatile