English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Albalact inscrie Zuzu pe lista brandurilor cu ambalare FSC

23/09/2013 07:02

De cateva zile sortimentatia produselor cu ambalare certificata FSC este mai bogata cu trei articole. Si nu vorbim aici de noi produse importate din tari vest europene ci de o lansare sub unul dintre cele mai puternice branduri romanesti. Performanta apartine companiei Albalact care transfera integral linia sa de lapte de consum Zuzu, in ambalare Tetra Pak certificata FSC. O decizie strategica cu implicatii majore pe termen lung. Asa poate fi descrisa in cateva cuvinte actuala deschidere a companiei Albalact catre ambalarea FSC.

Desi era oarecum previzibila, decizia companiei Albalact cantareste greu in raportul de forte din piata. Aceasta pentru ca pana mai ieri certificarea FSC parea sa se identifice cu brandurile private. Meritul revenea exclusiv unui numar restrans de lanturi de retail a caror strategie era ridicata la rang de politica de grup. Eforturile lor in promovarea certificarii FSC pareau totusi cazuri izolate, al caror succes depindea in mare masura de acoperirea nationala a respectivelor retele. In ciuda numarului tot mai mare de articole brand privat, elementul de greutate, adus de prezenta ambalarii FSC pe brandurile nationale intarzia sa apara. Si asta in conditiile in care pe piata romaneasca exista zeci de companii nationale si internationale ce folosesc cartonul la ambalarea produselor lor.

Gheata a fost sparta acum doua luni de cei de la Danone odata cu lansarea brandului Activia in ambalare Tetra Pak certificata FSC. A urmat apoi exemplul companiei LaDORNA cu doua articole la lapte UHT produse pentru Kaufland, sub brandul privat FSC. Parea asadar o simpla chestiune de timp pana cand exemplul lor sa fie preluat si de alte companii. Iar asteptarea nu a fost prea lunga. Spre bucuria noastra vestea aparitiei urmatoarelor produse nu vine doar dinspre o companie romaneasca, cu o mare recunoastere in piata ci are in centru unul dintre cele mai puternice branduri nationale. Albalact inscrie astfel pe lista nationala a produselor cu ambalare certificata FSC cele trei articole ale liniei de lapte de consum sub brandul Zuzu.

 

 

Va recomandam sa cititi si:

Danone lanseaza in Romania un prim produs in ambalaj certificat FSC - 27.06.2013

LaDORNA revine in randul producatorilor de branduri private cu o premiera nationala pe laptele UHT - 03.09.2013

 


Toate actualitatile