English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Al patrulea proiect Filiera Calitatii Carrefour

25/10/2011 07:14

Filiera Calitatii Carrefour, concept de siguranta alimentara implementat de retailerul francez la nivel mondial, a ajuns in Romania la cel de-al patrulea proiect: Filiera Calitatii pentru cartofi.

Conceptul Filiera Calitatii presupune trasabilitatea integrala a produsului de la certificarea si alegerea semintelor pana pe rafturile magazinelor Carrefour. In fata clientilor sai, Carrefour garanteaza pentru calitatea si siguranta alimentara a produselor comercializate sub logo-ul sau. Mai mult, toate produsele incluse in Filiera Calitatii trebuie sa fie de provenienta 100% romaneasca, iar producatorul sa fie certificat international si sa respecte standardele de calitate.

Pentru produsele din categoria fructe-legume standardul de certificare este GLOBAL GAP, un standard initiat de lanturile de retail din Marea Britanie si Europa ca raspuns la ingrijorarea consumatorilor privind siguranta alimentelor. Standardul GLOBAL GAP descrie cadrul Codului de Buna Practica in Agricultura pentru gospodariile agricole si defineste elementele productiei horticole pe plan global asa cum sunt ele acceptate de lanturile de vanzare cu amanuntul. Un producator care nu detine astazi acest standard nu este acceptat in marile retele comerciale de pe teritoriul Uniunii Europene.

 

Filiera Calitatii Carrefour pentru cartofi este rodul unui parteneriat intre Carrefour si societatea Productie Agrico-M S.R.L din Targu Secuiesc, producator specializat in cultivarea cartofilor. Rezultatul acestui parteneriat poate fi considerat un exemplu de abordare profesionala.

Regasim astazi la raft nu unul, ci trei sortimente diferite de cartofi, ambalate distinct, la plase de 2,5kg:

  • Cartofi speciali pentru salata
  • Cartofi speciali pentru prajit
  • Cartofi speciali pentru piure/copt/supa

 

Celelalte trei Filiere ale Calitatii Carrefour sunt:

  • Filiera Calitatii Carrefour pentru porc - lansata in martie 2008
  • Filiera Calitatii Carrefour pentru pastrav proaspat - lansata in februarie 2010
  • Filiera Calitatii Carrefour pentru morcov - lansata in octombrie 2010

 


Toate actualitatile