English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

A gresit presedintele Johannis cand i-a indemnat pe romani sa nu goleasca magazinele?

15/03/2020 08:21

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat la Digi24 discursul presedintelui Iohannis, indemnul „Nu navaliti in magazine! Nu goliti magazinele!”, declansand in randul romanilor o reactie contrara.

 

Intr-o perioada de criza, precum cea prin care trecem acum, strategiile de comunicare sunt esentiale. A gresit oare presedintele sau afirmatia a fost atent studiata, mizandu-se chiar pe efectul contrar? In urma cu cateva saptamani, o abordare similara am intalnit la ministrul Costache, afirmatiile sale declansand la vremea respectiva primul asalt asupra magazinelor. Ulterior, panorurile cu indemnuri la calm plasate in marile magazine au accentuat situatia de incertitudine. Este greu de crezut ca cei care au redactat discursul presedintelui nu au stiut toate aceste detalii. Miza a fost insa cu siguranta in alta parte, isteria creata in magazine distragand pe moment, inca odata..., atentia romanilor de la detalii mult mai importante.

 

Cu sau fara afirmatiile presedintelui Iohannis, era doar o chestiune de timp pana la asaltul final asupra magazinelor. Imaginile cu rafturi goale nu trebuie puse doar in seama romanilor. Traim intr-un secol al comunicarii iar informatia, gratie internetului, circula repede. Extrem de repede. In definitiv, ceea ce vedem astazi prin marile magazine nu se intampla doar in Romania ci si in celelalte tari europene, unele mult mai cerebrale decat spatiul mioritic. Sa speram ca este o situatie trecatoare si vom gasi puterea si resursele sa trecem si peste acest hop. Am spune insa ca ceea ce vedem in aceste zile este doar partea vizibila a icebergului, greul urmand sa apara in prima jumatate a lunii aprilie.

 

Cateva articole din presa internationala despre febra (sau isteria) cumparaturilor in prag de criza, in alte tari ale lumii:

Finlanda

Gallery: coronavirus panic buying leads to empty supermarket shelves across Helsinki

Australia

Coronavirus crisis: Coles, Woolworths supermarket shelves wiped clean as WA hits panic mode

Marea Britanie

UK supermarkets appeal for calm as shelves empty

Tara Galilor

Supermarket delivery rules in Wales relaxed to cope with coronavirus demand

Cipru

President quashes rumours of supermarket closures

Trinidad Tobago

Supermarket Assoc as panic buying steps in: We have enough food

Luxemburg

Police forced to intervene in Mersch and Käerjeng supermarkets

Irlanda

Lidl and Aldi introduce purchasing limits due to coronavirus 'panic buying'

Malta

Coronavirus: Long queues form once more at supermarkets across Malta

 


Toate actualitatile