English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

A fost odata... Camara Noastra inceteaza sa mai fie un brand privat autentic romanesc

05/11/2020 13:52

„Din dragoste pentru tot ce este autentic romanesc, am batut tara in lung si-n lat si am cautat retete originale dupa care sa cream cele mai bune produse romanesti. Am cautat apoi cei mai buni furnizori autohtoni care sa le produca pentru noi, respectand cele mai inalte standarde de calitate. Le-am strans pe toate in Camara Noastra pentru ca tu sa te bucuri de gustul autentic romanesc.”

 

La cinci ani de la lansare, brandul privat Camara Noastra isi pierde din stralucire. Declaratiile din perioada de inceput, frumoase nimic de zis, nu mai au credibilitate. Prin noua sa strategie, brandul privat Camara Noastra se indeparteaza de producatorii romani. Se merge pe profitabilitate si diversificare sortimentala in detrimentul autenticitatii romanesti. Iar derapajul actual nu are nici macar acea minima si decenta transparenta pe care ne-am astepta sa o vedem la un retailer german. Din contra, descoperim cu tristete o lipsa totala de respect fata de consumator, in cel mai pur stil dambovitean.

 

Si pentru ca la atatea acuzatii este nevoie si de probe, ne limitam (deocamdata) la un singur produs: un amestec de legume pentru ciorba de perisoare. Un mix de legume congelate, ambalat la punga de 450g. Potrivit informatiilor furnizate de Lidl, mixul de legume este produs in Romania, originea autohtona fiind evidentiata extrem de vizibil chiar pe ambalajul frontal. Realitatea de la raft este insa cu totul alta. Punga pe care am cumparat-o din magazin nu face nici cea mai mica referire la o posibila origine romaneasca. Nici vorba de logo tricolor, nici vorba de vreo mentiune gen „produs in Romania”. De ce sa nu treci originea daca produsul este unul „autentic romanesc”? Varianta unei greseli de design este exclusa. Retinerea Lidl demonstreaza ca produsul este provenit din import. Cel mai probabil ne aflam in fata unui mix de legume congelate, cumparat la vrac din Belgia sau Ungaria si ulterior, ambalat pentru Lidl sub brandul Camara Noastra.

 

 

 


Toate actualitatile