English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

A.N.P.C. inchide un magazin Mega Image din Constanta. Decizia nu rezolva toate problemele constate la controlul din 8 ianuarie

28/01/2019 16:27

Intr-o incercare de incordare a muschilor, Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud-Est (Galati) a dat curs propunerii CJPC Constanta si a decis inchiderea supermarketului Mega Image situat in Constanta, bulevardul Alexandru Lapusneanu, bloc LV16.

Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud-Est (Galati) a emis Decizia nr.1 din 25.01.2018 prin care s-a dispus sanctiunea complementara prevazuta de art.56 aliniatul 1 litera a) din actul normativ OG 21/1992 cu completarile si modificarile ulterioare, constand in inchiderea temporara a unitatii pe o durata de 1 (una) luna, respectiv a punctului de lucru supermarket MEGA IMAGE din Constanta, bulevardul Alexandru Lapusneanu, bloc LV16, jud. Constanta ca urmare a propunerii facute de CJPC Constanta prin PVCC nr. 883984 din 14.01.2019. De asemenea s-a emis si Decizia nr. 1 din 18.01.2019 de incetare a practicilor comerciale incorecte catre acelasi operator economic.

Decizia vine la 20 de zile dupa ce un control al inspectorilor CJPC Constanta a scos la iveala mai multe nereguli la patru magazine Mega Image din Constanta. Interesant in tot acest scandal balcanic este modul in care sunt puse in practica deciziile unei institutii a statului roman. Practic, asa cum reiese din nota pe care seful CJPC Constanta a transmis-o presei, decizia Comisariatului Regional a fost emisa in data de 25.01.2019. Au trecut trei zile si nu avem decat o decizie pe hartie fara nimic practic. Magazinul Mega Image vizat de decizia CRPC functioneaza normal ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Nu este insa singurul viciu de procedura in cadrul ANPC. La controlul din 8 ianuarie au fost semnalate ca fiind in neregula si doua produse sub branduri de producatori. Este vorba despre bautura pe baza de cafea illy, produs distribuit in Romania si alte trei tari de compania Coca Cola si de pasta de usturoi Spring. Respectand decizia inspectorilor CJPC Constanta, Mega Image a retras atunci cele doua produse din toate magazinele sale. Ei bine, desi bautura illy si pasta Spring nu mai pot fi cumparate din magazinele Mega Image, ambele produse sunt bine mersi pe rafturile altor magazine, putand fi cumparate nu doar din traditional ci si din retailul modern sau lanturile de benzinarii. Sa reprezinte oare cele doua produse un pericol atat de mare pentru romani doar daca sunt pe rafturile magazinelor Mega Image? Am spune ca nu. Intrucat nu este vorba de produse dezvoltate special pentru Mega Image ci de branduri prezente la nivel national si international, retragerea lor partiala din piata dovedeste un viciu in procedurile Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. Un viciu care afecteaza direct interesele consumatorilor si ridica un mare semn de intrebare asupra impartialitatii inspectorilor A.N.P.C.  

 

 

Va recomandam sa cititi si:

Aflati in control la Mega Image, inspectorii OPC Constanta au descoperit apa calda. Cine mai protejeaza interesele consumatorului roman? - 21/01/2019

 

 


Toate actualitatile