English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

46% dintre europeni cumpara frecvent branduri private

06/06/2013 15:25

Potrivit unui studiu realizat de catre SurveyLab pentru PLMA, brandurile private se situeaza pe un trend ascendent, iar prognoza anului 2014 este una extrem de optimista. La studiu au participat 10,304 persoane (5,193 barbati si 5,111 femei) fiind vizate urmatoarele 14 piete nationale: Anglia, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Norvegia, Olanda, Polonia, Spania, Suedia si Ungaria.

Despre rezultatele studiului, Brian Sharoff, presedintele PLMA, declara: Studiul demonstreaza ca brandurile private joaca un rol fundamental in viata consumatorului european iar rolul lor este in continua crestere".

Chiar daca doua treimi dintre cei intervievati au declarat ca au fost fortati de conditiile economice sa opteze pentru branduri private, opt din zece persoane sunt decise sa cumpere branduri private si atunci cand situatia economica se va imbunatati. Consumatorul european este din ce in ce mai pesimist, peste 80% dintre acestia fiind convinsi ca situatia economica nu se va schimba prea curand ci din contra e posibil sa se inrautateasca.

57% dintre consumatorii de brand privat au fost satisfacuti de alegerea facuta, 49% apreciind calitatea acestora, dar si ofertele speciale (46%) sau diversitatea sortimentala (43%).

Afectat de criza economica, consumatorul european a devenit mai prudent la cumparaturi, opt din zece persoane mergand la magazin cu o lista pregatita de acasa. Chiar si asa, mai putin de 25% dintre repondenti au declarat ca aleg fara ezitare un produs de pe lista, in loc sa caute si alte oferte similare.

Studiul releva si un aspect interesant asupra impactului pe care il au telefoanele mobile sau social media in decizia de cumparare. 80% dintre repondenti au declarat ca nu isi folosesc telefoanele mobile in timp ce sunt la cumparaturi pentru a afla ofertele promotionale sau a compara preturile.

 

 


Toate actualitatile